illustraties ID advertising

illustraties ID advertising

Marketingtip:
uw eigen illustratie laten maken

Wie houdt er niet van prentjes kijken?

Voor grafisch ontwerper ID-Advertising is geen enkele illustratieve opdracht onmogelijk. Natuurlijk werken we met de meest gesofisticeerde grafische softwarepakketten, maar wij tekenen ook nog met de hand!

Wij maken zowel roughs (snelle, ruwe schetsen) als fijne pentekeningen en kleurrijke aquareltekeningen. U kan dus bij ons terecht om zowat elke illustratie laten maken!

Zoekt u bijvoorbeeld een illustrator om uw boek op te fleuren, of wenst u een duidelijke grafische toelichting bij een producthandleiding te voorzien, dan is handmatig tekenwerk nog steeds de beste en snelste optie.

Mooi denkt u, maar zo’n tekening is niet erg handig? Toch niet, want de illustraties die we maken, zetten we om in digitaal formaat zodat u ze overal kan gebruiken.

Ook de combinatie van tekenen met de hand en inkleuren met Adobe Photoshop® is trouwens mogelijk. Zo heeft u een authentieke en originele tekening met een eigentijdse touch.

3D-illustraties brengen uw ontwerp tot leven

Wanneer u een nieuw product gaat ontwikkelen of een beursstand laat ontwerpen, dan bent u ongetwijfeld razend benieuwd hoe die er gaat uitzien. Een 3D-illustratie laten maken is zeker geen onverstandige keuze. Een 3D-illustratie brengt een grafisch ontwerp namelijk echt tot leven. Het is de perfecte visualisatie van uw project vóór het in productie gaat.

Zo’n 3D-illustratie laten maken, daarvoor heeft u een grafisch ontwerper nodig die best wel technisch onderlegd is. Hoewel de uiteindelijke voorstelling technisch gezien nog steeds een 2-dimensionale afbeelding is, worden de waarden namelijk toch ingegeven op een 3-dimensionele x-y-z as.

Het product wordt als het ware opgedeeld in verschillende vakjes die elk een bepaalde structuur meekrijgen. De combinatie van deze vakjes genereert het 3D-effect. Door bepaalde zijdes te belichten worden er ook schaduw en een diepte-effect gecreëerd. Noem het een trompe-l’oeil, maar de 3D-presentatie ziet er écht echt uit!

Het grote voordeel bij 3D-illustratie is dat we verschillende “camera’s” in de virtuele 3D-ruimte kunnen toevoegen. Daardoor kan u het ontwerp vanuit verschillende hoeken bekijken en krijgt u meteen een totaalbeeld van hoe het product er kan gaan uitzien.

Heeft u toch nog iets gezien dat u zou willen aanpassen voor het ontwerp in productie gaat? Geen probleem, we hoeven enkel de oorspronkelijke 3D-tekening aan te passen en we laten de camera’s er opnieuw op los. We hoeven dus niet voor elk standpunt een nieuwe tekening te maken, zoals bij een 2-dimensionele illustratie wél het geval zou zijn.

Kortom, een 3D-illustratie laten maken spaart u dus tijd, maar vooral ook zorgen uit. Door de levensechte visualisatie kan u namelijk tijdig ingrijpen om productaanpassingen door te voeren!

Waarom dus niet even op zeker spelen en een 3D-illustratie laten maken voor de beursstanden, displays, promotieartikelen, verpakkingen of producten die u binnenkort gaat laten produceren?

U kan de 3D-tekeningen trouwens nadien ook perfect gebruiken op uw website of in een brochure om deze praktische visualisatie ook met uw klanten te delen.