grafisch ontwerp ID advertising

grafisch ontwerp ID advertising

Het geheim van doeltreffende marketing? Herkenbaarheid!


Waarom een sprekend logo ontwerpen zo belangrijk is

Herkenbaarheid en herhaling zijn dé kernwoorden om een effectieve marketingcampagne uit te werken. Wat uw klanten geregeld zien en wat ze gemakkelijk kunnen associëren, zullen ze ook langer onthouden. En dat is net de bedoeling van marketing, een blijvende indruk nalaten!

U kan er dus best voor zorgen dat u een consequente huisstijl hanteert waarvan de look-and-feel steevast in elke communicatie herhaald wordt. Heeft u nog geen gepersonaliseerde huisstijl dan kan u op de grafische kwaliteiten van ID-Advertising vertrouwen om een uniek logo en een passende huisstijl te ontwerpen. Voor we zo'n huisstijl kunnen uittekenen, moeten we vooral eerst een sprekend logo ontwerpen. Het bedrijfslogo is de eerste indruk die klanten van uw zaak opdoen, maar ook de blikvanger doorheen heel uw communicatie en dus moet er grondig nagedacht worden vooraleer we een logo ontwerpen.

Bij ID-Advertising geloven we dat een sterk logo aan deze vereisten moet voldoen:

Eenvoud siert
Een gemakkelijk herkenbaar en interpreteerbaar logo toont in één oogopslag wat het bedrijf doet. Dat is ideaal voor de herkenbaarheid en het resulteert ook meteen in een professionele en betrouwbare uitstraling.

Een perfecte mix van creativiteit en leesbaarheid
Is het logo voldoende duidelijk en leesbaar en blijft het dat ook wanneer het verkleind of vergroot wordt en wanneer het op verschillende dragers wordt geplaatst? Hoe creatief het design ook is, de impact blijft primeren!

Een praktische tool
Ook aan het gebruiksgemak moet worden gedacht. Heeft het logo een vorm die in elke type communicatie gebruikt kan worden? Kan het logo zowel voor offline doeleinden als voor digital advertising worden gebruikt? Uw logo moet een praktische marketingtool zijn en daarom creëren we logo's steeds in courante vormen en afmetingen.

Onze aanpak

Een logo ontwerpen, dat is altijd maatwerk. Daarom investeren we voldoende tijd in een degelijke briefing. Zo kunnen wij ons een duidelijk beeld vormen van uw zaak en uw wensen en daarmee gaan we aan de slag.
Wanneer u een uniek bedrijfslogo wil laten ontwerpen, dan zit u zeker goed bij ID-Advertising. U ontvangt namelijk niet één, maar meerdere ontwerpvoorstellen. Op basis van uw feedback werken we uw favoriete ontwerp verder uit tot we een definitieve winner hebben.

Bij goedkeuring van het finale ontwerp, ontvangt u het logo in verschillende bestandsformaten. Zo heeft u voor elk gebruik steeds een passend digitaal grafisch bestand bij de hand en kan u uw logo consequent en in optimale resoluties gebruiken doorheen heel uw bedrijfscommunicatie.

Kan uw logo wel een make-over gebruiken en lijkt zo'n consequente huisstijl voor een sterke corporate identity u wel iets? Contacteer ons en laat u verrassen door onze creatieve voorstellen!